Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πως μια είδηση παίρνει διαστάσεις, αλλά δεν επιβεβαιώνεται. Έχει, όμως, ήδη καταγραφεί ως είδηση και ενδεχομένως ως πραγματικότητα, ιδίως για ευαίσθητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με παιδιά...




της Ηλεκτρας Βισκαδουράκη
Με διακριτικότητα δήμοι και εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζουν φαινόμενα ασιτίας μαθητών
"Συναγερμός σήμανε προ ημερών στην κοινωνία του Αγρινίου και την εκπαιδευτική κοινότητα με το άκουσμα της είδησης ότι 7χρονο αγόρι έπεσε λιπόθυμο σε κάποιο από τα διαλείμματα και σε κάποιο από τα 20 δημοτικά σχολεία της πόλης λόγω ασιτίας. Η μητέρα του φέρεται να ενημερώθηκε για το περιστατικό και να επικοινώνησε με τους δασκάλους του σχολείου. Η τοπική κοινωνία άρχισε να διερωτάται για τις αιτίες του περιστατικού και οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν.
Η φήμη μπορεί να πήρε διαστάσεις έως ότου έφθασε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Με επίσημη και έγγραφη ενημέρωση που έδωσε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Αγρινίου αναφέρεται ότι “Δεν υπήρξε έγγραφη ή προφορική αναφορά στην υπηρεσία μας περιστατικού λιποθυμίας από τον υποσιτισμό μαθητή/τριας σε σχολική μονάδα του Δήμου Αγρινίου”.
Σε επικοινωνία μου με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρ. Κολοβό ο ίδιος αφού υπογράμμισε ότι “δεν υπάρχει κάποια αναφορά για το περιστατικό”, σημείωσε πως “εάν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα σε κάποιο μαθητή, έχει δοθεί εντολή στους διευθυντές των σχολείων να υπάρχει μέριμνα με διακριτικότητα σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων και τις δομές των δήμων”. “Δεν βοηθά ούτε την κοινωνία, ούτε τον πολιτισμό μας τέτοια ένταση γύρω από αυτά τα ζητήματα”, σημείωσε ο Χρ. Κολοβός υπογραμμίζοντας πως “προέχει η διακριτικότητα”. "
Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου