Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

δελτίο τύπου του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ . ανεβαίνουν οι στροφές !



ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δυτ. Αττικής και Δυτ. Αθήνας
για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής


ΟΛΟΙ στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη, 10/11, στις 3.30μμ
(Μισθωμένο λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 2.30μμ από τα Άνω Λιόσια)

Το Σάββατο, 5/11, έγινε στα Άνω Λιόσια νέα ευρεία σύσκεψη του Δυτικού μετώπου για να οργανωθεί η ενημέρωση και η κινητοποίηση των κατοίκων με στόχο τη μαζική και ουσιαστική παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.


Είναι μια πολύ κρίσιμη συνεδρίαση, που θα γίνει την Πέμπτη, 10/11, γιατί εκεί θα ψηφιστεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου ΠΕΣΔΑ, δηλαδή, του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Η ψήφιση της ΣΜΠΕ αποτελεί σε αυτή τη φάση το πρώτο καθοριστικό βήμα για την υιοθέτηση και την εφαρμογή του νέου αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ. Οι ψηφοφορίες αυτές θα κρίνουν τι θα γίνει με την εγκατάσταση στη Φυλή και κυρίως με τη χωματερή, το ΧΥΤΑ, τα επόμενα χρόνια. Αν θα κλείσει και πότε;;;   

Με βάση αυτό το πλαίσιο προετοιμάστηκαν οι κινήσεις μας για τις αμέσως επόμενες μέρες, που περιλαμβάνουν την προώθηση ενημερωτικού υλικού, αφισών και πανώ σε καταστήματα, καφενεία, ΚΑΠΗ, Δήμο, σχολεία, προαστιακό, κορμό κλπ. Αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνει σε Πετρούπολη και Καματερό. Επίσης, οργανώνονται 2 εκδηλώσεις και μια συνάντηση με τις περιφερειακές παρατάξεις.

Πιο αναλυτικά:
·         Την Τρίτη, 8/11, το πρωί, θα γίνουν συναντήσεις με τις περιφερειακές παρατάξεις της Αττικής εκτός από τη φασιστική Χρυσή Αυγή και με το Σωματείο Εργαζόμενων στο Δήμο Φυλής.
·         Την Τετάρτη, 9/11, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση στην Πετρούπολη για το κλείσιμο της χωματερής και την ουσιαστική αναθεώρηση του νέου ΠΕΣΔΑ. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Εθνικής Αντίστασης 61).
·         Την Πέμπτη, 10/11, στις 3.30μμ, συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση γίνεται στο Υπουργείο Υποδομών, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, στο σταθμό του Μετρό Εθνική Άμυνα. Μισθωμένο λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 2.30μμ από τα Άνω Λιόσια για το Περιφερειακό Συμβούλιο. Σημείο συνάντησης είναι η στροφή προς το Δημαρχείο επί της οδού Φυλής, απέναντι από το καφέ Σκηνικό.
·         Τη Δευτέρα, 14/11, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Ζωφριά στα Άνω Λιόσια για τη χωματερής και το νέο ΠΕΣΔΑ. Η εκδήλωση θα γίνει στο 4ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, στη Ζωφριά. Βρίσκεται πάνω από το νέο βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό.

Χρειάζεται να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνουν με επιτυχία όσα έχουν αποφασιστεί και προετοιμαστεί για να κάνουμε σταθερά βήματα προς την ουσιαστική αναθεώρηση του νέου ΠΕΣΔΑ και το κλείσιμο της χωματερής.

Τα σκουπίδια στη Φυλή είναι έγκλημα διαρκείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου