Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Η εγκατάσταση της Φυλής θα κλείσει, θέλουν δε θέλουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι λογής - λογής θιασώτες του παρωχημένου συγκεντρωτικού μοντέλου διαχείρισης των σκουπιδιών στην Αττική.



ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δελτίο τύπου


Η Γραμματεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, στη χτεσινή (21/11) συνεδρίασή της, συζήτησε και αποφάσισε  σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων μέχρι και τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στην οποία θα συζητηθεί το νέο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας να δώσουν νέο μαζικό «παρών» στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. για το ΠΕΣΔΑ Αττικής, αλλά και στη συνεδρίαση για τη γνωμοδότηση στη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της μονάδας, που προσπαθεί να κατασκευάσει η εταιρεία WATT Α.Ε. μέσα στην εγκατάσταση της Φυλής.

Η θετική γνωμοδότηση που έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο, για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΠΕΣΔΑ,  είναι μια αρνητική εξέλιξη η οποία, όμως,   δεν μας απογοητεύει καθόλου, αλλά  αντιθέτως μας πεισμώνει.

Δεν μας ξεγελούν οι δηλώσεις «συμπόνιας» για τον πολύπαθο λαό της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, που ακούσαμε από το σύνολο των περιφερειακών παρατάξεων, γιατί ξέρουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ειλικρινείς και η υποκρισία αυτή, αντί να μας ξεγελά, μας θυμώνει. Ξέρουμε πολύ καλά πως  το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, αν ήθελε,  θα  μπορούσε  να δώσει οριστικό τέλος στην τραγωδία  της εγκατάστασης της Φυλής.  

Η εγκατάσταση της Φυλής θα κλείσει, θέλουν δε θέλουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και  οι  λογής - λογής  θιασώτες του παρωχημένου συγκεντρωτικού μοντέλου διαχείρισης των σκουπιδιών στην Αττική.


Φυλή, 21/11/2019



η γραμματεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
(Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου