Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΠΡΩΣΥΝΑΤ . Σχόλια στην απάντηση της Επιτροπής αγώνα Μαραθώνα

 

1.    Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ, πριν λίγες μέρες, κατήγγειλε δημόσια την άθλια και συκοφαντική συμπεριφορά δύο συγκεκριμένων μελών της Επιτροπής αγώνα Μαραθώνα, καλώντας την να διαχωρίσει τη θέση της. Η Επιτροπή αγώνα Μαραθώνα, όχι μόνο δεν τη καταδίκασε, αλλά την κάλυψε πλήρως,
πλαστογραφώντας από πάνω την καταγγελίατης ΠΡΩΣΥΝΑΤ: αποδίδοντάς την στην Επιτροπή και προσθέτοντας χαρακτηρισμούς, που δεν περιέχονται σε αυτή. Για να υποδυθούν τα θύματα! Με αυτά τα δεδομένα, ας μην παραπονιούνται καθόλου. Δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να αισθάνονται θιγμένοι.
2.    Η θέση της ΠΡΩΣΥΝΑΤ για την ακαταλληλότητα της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι σταθερή και δεδομένη. Το ίδιο σταθερή είναι και η θέση της για τη δημόσια, αποκεντρωμένη διαχείριση, με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών. Διατυπώθηκε -πολύ πρόσφατα- και στην κριτική που άσκησε στην αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού της Αττικής. Άλλοι είναι αυτοί που ξέχασαν τι έλεγαν πριν λίγα χρόνια, για να καταλήξουν στο «ούτε ένα κιλό σκουπίδια στο Γραμματικό». Είναι οι ίδιοι, που με χαρακτηριστική ευκολία, εναλλάχθηκαν από το ρόλο του φανατικού υποστηρικτή της Δούρου, σε αυτόν του φανατικού πολέμιου. Αλλά αν εκτέθηκαν και έχασαν την αξιοπιστία τους είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μας.
3.    Καμιά περιοχή της Αττικής (όχι μόνο το Γραμματικό) δε δικαιούται να αυτοεξαιρείται από την αυτονόητη υποχρέωση της ανάληψης των βαρών που της αντιστοιχούν, στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων. Η περιοχή της ΒΑ Αττικής, όπως και ΟΛΕΣ οι μεγάλες γεωγραφικές - πληθυσμιακές ενότητες της Αττικής, πρέπει να αποκτήσουν τις δικές τους αποκεντρωμένες (δημοτικές ή διαδημοτικές) υποδομές ανακύκλωσης, κομποστοποίησης οργανικών, ήπιας επεξεργασίας των υπολειμματικών σύμμεικτων με στόχο την περαιτέρω ανάκτηση και ΧΥΤΥ. Είναι υποχρέωση της περιφέρειας, των δήμων και των πολιτών της κάθε περιοχής να διαβουλευτούν και να καταλήξουν στην καταλληλότερη χωροθέτηση. Κανείς δε δικαιούται να ποντάρει στην ανοχή της Φυλής και της Δυτικής Αττικής, γιατί αυτή έχει εξαντληθεί προ πολλού. Τα παιχνίδια στις πλάτες των άλλων τελείωσαν.
4.    Αν ο δήμος Μαραθώνα και η Επιτροπή αγώνα έχουν βρει κάποιον άλλο «μαγικό τρόπο» να διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους, ας τον βάλουν άμεσα σε εφαρμογή -δίνοντας το παράδειγμα και στους άλλους- και ας σταματήσουν το συντομότερο δυνατό να στέλνουν τα σκουπίδια τους στη Φυλή.
5.    Η διαφορά ανάμεσα στα ουσιαστικά ΤΣΔ κάποιων λίγων δήμων με αυτό του δήμου Μαραθώνα και της Επιτροπής αγώνα είναι ότι τα μεν πρώτα δε μιλάνε απλά για το τέλος της Φυλής, αλλά σχεδιάζουν πράγματα για να γίνει πράξη, ενώ το δεύτερο αρκείται σε μια αόριστη «διερεύνηση της προοπτικής εξαγωγής» των σύμμεικτων (και όχι των υπολειμμάτων της ανακύκλωσης!!!). Ή αλλιώς: ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.
6.    Η ιδέα της εξαγωγής των σκουπιδιών στο εξωτερικό και η καύση ανήκει στο οπλοστάσιο των αντιπάλων μας και δεν έχει θέση στην ατζέντα των κινημάτων. Ας καταλάβουν πόσο επικίνδυνο παιχνίδι παίζουν όσοι/ες πιάνονται από αυτό, για να δικαιολογήσουν το «ούτε ένα κιλό σκουπίδια … οπουδήποτε».
7.    Το (ένα και μοναδικό) μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, που υποστήριξε δημόσια τη «διερεύνηση», απομακρύνθηκε από αυτήν (κυρίως λόγω της άθλιας συμπεριφοράς του και δευτερευόντως για τις απόψεις του) και πρωταγωνιστεί στις αλητείες σε βάρος της.
8.    Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ δεν προσφέρεται να γίνει το όχημα για την επικράτηση τοπικιστικών, συντηρητικών και φιλοεργολαβικών αντιλήψεων στο κίνημα. Αν κάποιοι/ες το βρίσκουν κρίμα και ντρέπονται που μας εμπιστεύτηκαν, προφανώς έχουν τους λόγους τους. Από τη μεριά μας, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε να τους απαλλάξουμε από αυτό το βάρος: μακριά και αγαπημένοι (;).


12/3/2016 - ΠΡΩΣΥΝΑΤ

 Η  πρώτη καταγγελία της ΠΡΩΣΥΝΑΤ ΕΔΩ
Η απάντηση της επιτροπής αγώνα Μαραθώνα  ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. ΛΟΝΔΙΝΟ 13-03-2016




    Αχ, αυτά τα ΔΥΟ Συγκεκριμένα ΜΕΛΗ της Επιτροπής Αγώνα Μαραθώνα κατά του ΧΥΤΑ. Αχ ~ !!!!!

    Αχ, επίσης που εκτέθηκαν και έχασαν την αξιοπιστία τους ΚΑΙ είναι δικό ΜΑΣ πρόβλημα, ΚΑΙ όχι δικό ΣΑΣ. Αχ ~ !!!!!


    Δούρου: Επίθεση στον Γιάννη Σγουρό για το ΧΥΤΑ Γραμματικού - See more at: http://www.pronews.gr/portal/item/%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%85%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D#sthash.1XHscxPw.dpuf

    Επίσης,
    http://www.avgi.gr/article/2811115/rena-dourou-gia-xuta-grammatikou-%E2%80%9Cpolla-metra-kai-polla-stathma-se-baros-ton-politon-kai-tou-periballontos%E2%80%9D
    Ρένα Δούρου για ΧΥΤΑ Γραμματικού: “Πολλά μέτρα και πολλά σταθμά σε βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος”
    29.05.2014 , 16:06 Τελευταία ενημέρωση : 29.05.2014, 16:09

    Επίσης,
    Ρένα Δούρου στο Γραμματικό για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων
    http://exotaxyta.blogspot.co.uk/2014/07/blog-post.html#.VuUtd5yLTIX

    Επίσης,
    Η Ρένα Δούρου στο Γραμματικό: Για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων.
    http://hpolhmas.com/2014/06/30/%CE%B7-%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%AD/



    Την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το οικολογικό και οικονομικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού ήταν ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τότε. Σήμερα, ξαφνικά ΟΛΑ λύθηκαν ως δια μαγίας ΟΛΑ αυτά τα προβλήματα , και αφού υπάρχει και η "απόφαση" του ΣΤΕ το έργο ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργήσει. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ !!! ΛΕΣ και τότε ΟΤΑΝ τα καταγελάνε ΔΕΝ υπήρχαν αποφάσεις του ΣΤΕ ?


    Αντί να κοιτάμε το πρόβλημα και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν στην υγεία των κατοίκων αλλά και τις αιτίες που τα δημιουργούν, ( Κατασκευή ΧΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ), όπως σε ΧΥΤΑ Γραμματικού, ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, ΧΥΤΑ Φυλής, ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ΧΥΤΑ Παπανικολού, ΧΥΤΑ Ημαθίας και σε πολλούς άλλους ΧΥΤΑ, ανά την Ελληνική Επικράτεια. Βλέπουμε ΑΝ είναι Πράσινος, Κόκκινος, ΜΠΛΕ, ΡΟΖ, Πορτοκαλή και σε οτιδήποτε άλλο Πολιτικό Χώρο ανήκει. Οπότε, αν μας συμφέρει ΠΟΛΙΤΙΚΑ υπάρχει πρόβλημα, Αν ΔΕΝ μας συμφέρει ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΔΕΝ Υπάρχει πρόβλημα.

    Αυτό και εάν ΔΕΝ είναι γκαιμπελισμός τελευταίας κοπής , ήτοι φασισμός του χειρίστου είδους !!! Αλλά ΟΛΟΙ οι άλλοι που εξακολουθούν και φωνάζουν και καταγγέλλουν είναι οι φασίστες και οι αλήτες.


    Αλλά βέβαια ετοιμάζουν το έδαφος για τα ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ ΖΟΥΜΙΑ που θα κατεβάζει το ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ με τις ευλογίες και τη μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε την Περιφερειακή Διοίκηση καταγγέλλοντας το περιβαλλοντικό έγκλημα. Τώρα έγινε "ευλογία το σκάνδαλο και το έγκλημα". Τώρα ίσως θα μας πουν ότι η είναι αθώα απόνερα του Βουνό που ως επονομαζόμενο Μαύρο τα βγάζει ΜΑΥΡΑ ή ότι πρόκειται για αθώα μικρή ΤΕΧΝΙΚΗ αστοχία στο state of the art έργο της ΟΕΔΑ Γραμματικού που κατέληξε ένας λιτός ΧΥΤΑ μέσα σε ένα μικρό ρέμα.



    Η ιδανική τιμωρία για ΟΛΟΥΣ αυτούς ( ΣτΕ, Καθηγητάδες, Γραμματείς και Φαρισαίοι σε Υπουργεία και Περιφέρεια , Κομματόσκυλα και παρατρεχάμενους ) θα ήταν να βρουν τα ζουμιά στο πηγάδι τους και στο πιάτο τους και στη Πόρτα τους.
    Αλλά τότε αυτοί θα ναι κάπου στα Βόρεια Προάστια χορτάτοι από την άσκηση και νομή της εξουσίας τους.


    Από το να περπατάω στη Πλατεία του Χωριού Μου και να με λένε Προδότη, και να μου πετάνε Αυγά και Πίσα και πούπουλα. Καλύτερα να μου σφίγγουνε το χέρι οι συγχωριανοί ΜΟΥ !!! Με χαρακτηρίζει Καλύτερα !!!

    Πιστή παράδοση του Παππού μου Κυριάκου Γκίκα του Σταματίου. Κανείς ΔΕΝ είχε να του επισυνάψει καμία Κατηγορία. Σε όλους έδινε και όλους του βοηθούσε.


    Όσο για την στήριξη μου στην Κυρία Δούρου, εγώ δεν το μετάνιωσα. ΕΚΕΙΝΗ ??




    Με Εκτίμηση


    ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΓΚΙΚΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ KATA TOY XYTA-XYTY στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΣΥΝΑΤ



    Εμείς «οι πλασιέ της καύσης» , «οι ύποπτοι», «οι υπάλληλοι του Ψηνάκη», που «μας έχουν πάρει τα σώβρακα» και «έχουμε δαρθεί ανηλεώς», «οι αλήτες» και «οι ακροδεξιοί» (χαρακτηρισμοί της
    ΠΡΩΣΥΝΑΤ για την Επιτροπή Αγώνα ),
    ρωτάμε απλά:
    Εκτιμά η ΠΡΩΣΥΝΑΤ ότι στο Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό μπορεί να λειτουργήσει ο νέος ΧΥΤΥ ,όπως αποφάσισε ο ΕΔΣΝΑ, χωρίς να είναι καταστροφικός για την Ανατολική Αττική;
    Μπορεί αυτός ο χώρος να δεχτεί έστω ένα κιλό σκουπίδια;
    Γνωρίζουμε όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις της και αναρωτιόμαστε, τι άλλαξε; Ή μήπως δεν έχει αλλάξει και εμείς δεν καταλάβαμε καλά;

    Η διαμαρτυρία ( Δευτέρα 7/3, που στήριξε η ΠΡΩΣΥΝΑΤ ) έξω από το ΧΥΤΑ Φυλής, γιατί απευθυνόταν προς το Δήμο Μαραθώνα που με το ΤΣΔΑ του , δηλώνει ότι δεν θα στείλει το υπόλειμμά του στη Φυλή και όχι σε όλους τους άλλους Δήμους (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τα τοπικά τους σχέδια έχουν εκπονηθεί από μέλη της ΠΡΩΣΥΝΑΤ ), οι οποίοι με τη σιωπή τους δείχνουν το γνωστό δρόμο για τη Φυλή;
    Μήπως αυτή τη στιγμή της ψήφισης του ΠΕΣΔΑ, «δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία» που μας προσφέρει ο ΕΔΣΝΑ και να αποδεχτούμε το σχέδιό του, ενώ παράλληλα να «αποκαλύψουμε» τους πραγματικούς εχθρούς , που είναι, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του Μαραθώνα με το ΤΣΔΑ τους;



    Η πρότασή μας, για να διερευνηθεί η περίπτωση να εξάγουμε το υπόλειμμα της ανακύκλωσής μας προσωρινά και μέχρι
    ή
    α) να αποκτήσουμε τις κατάλληλες υποδομές διάθεσής του
    ( και να μην το στέλνουμε στη Φυλή) ,

    ή

    β) να το μηδενίσουμε ….. και γιατί όχι αφού εφαρμόζοντας το
    προβλέπεται να εμφανιστούν ισχυρές κοινωνικές τάσεις από την αποκάλυψη των αληθινών ωφελειών (που εσείς αποκρύπτετε).

    Αυτό λοιπόν συκοφαντήθηκε, ‘’οργανωμένα’’ (με επί κεφαλής την ΠΡΩΣΥΝΑΤ) , από την πρώτη στιγμή που εκφράστηκε.

    Όπως επίσης συκοφαντήθηκαν με το χειρότερο τρόπο και οι υποστηρικτές αυτής της άποψης. (Αλήθεια , τι απέγιναν τα μέλη της ΠΡΩΣΥΝΑΤ που υποστήριζαν τη διερεύνηση αυτής της άποψης; ).

    Μπορείτε, ίσως, να διαφωνείτε μ’ αυτήν την πρόταση διερεύνησης. Μπορείτε , ίσως, να είστε θιασώτες του ‘’πίστευε και μη ερεύνα’’.
    Ο τρόπος όμως που ‘’αντιπαρατίθεστε’’ , αποκαλύπτει και το ήθος και τις προθέσεις σας.
    Και φτάσατε στο έσχατο σημείο. Να στρέψετε τα κινήματα το ένα ενάντια στο άλλο, παραπλανώντας τα. Η Φυλή ενάντια στο Μαραθώνα . Αυτό που προσπάθησαν και δεν πέτυχαν ο Σγουρός και η Δούρου επιχειρεί να το πετύχει τώρα , σαν τελευταία εφεδρεία η ΠΡΩΣΥΝΑΤ. Συγχαρητήρια.

    Είναι κρίμα για μας , που σας εμπιστευτήκαμε και συνεργαστήκαμε με τη ΠΡΩΣΥΝΑΤ.

    Είναι κρίμα και ντροπή για όσους την εμπιστεύονται ακόμα.


    Μαραθώνας 9 / 3 / 2016


    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως μέλος της επιτροπής αγώνα Συμφωνώ με το 4, και καταγγελω ως ψευδή και παραπλανητικό το 5, διότι αυτό που εμείς και το ΤΣΔ του δήμου υποστηρίζει είναι πως ΟΤΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΙΚΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ (και γι αυτόν το λόγο ουσιαστικά οι βαπτισμένοι ΧΥΤΥ στην πράξη είναι ΧΥΤΑ), να διερευνηθεί η δυνατότητα να στέλνεται στο εξωτερικό και όχι να θάβεται όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Παρακαλώ να διορθωθεί το συγκεκριμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή