Σε συγκέντρωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 12 το μεσημέρι, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), καλούν τους πολίτες το κίνημα Avaaz και οι οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς.

H συμμετοχή μας στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις υποστήριξης της διάσκεψης του Παρισιού γίνεται τώρα ακόμα πιο δυναμική και η θέλησή μας για ιστορική επιτυχία στις διαπραγματεύσεις ακόμα πιο ισχυρή". Υπενθυμίζουν ακόμη ότι η 29η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα και εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 130 χώρες και 1.000 πόλεις θα συμμετέχουν σε χιλιάδες δράσεις "για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες πριν από την κρίσιμη συνάντησή τους στο Παρίσι".
Ενόψει της διάσκεψης του Παρισιού, η οποία ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου, το Avaaz, η Greenpeace και το WWF Eλλάς καλούν την κυβέρνηση να στηρίξει μία παγκόσμια συμφωνία για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στροφή στην καθαρή ενέργεια για όλους. Από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει κατά την ημέρα έναρξης των εργασιών της διάσκεψης, ζητούν "να σταθεί στο ύψος της ιστορικής περίστασης και να ανακοινώσει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη χώρα μας".