Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.. ((86 δήμαρχοι) και 12 από το Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης πήγαν στο Βερολίνο.

ΣΧΟΛΙΟ antilogos.15 : τοπικά σχέδια διαχείρισης δεν ξέρουν να φτιάξουν οι δήμαρχοι αλλά διεθνείς συμφωνίες ξέρουν . Του χρόνου αν η συνέλευση  γίνει στην Αθήνα,  δεν θα πατήσουν ούτε οι μισοί. Αν γίνει σε καμιά Μύκονο ή καμιά Χαλκιδική αλλάζει το πράγμα..



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, με κεντρικό μήνυμα «Η Αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης».
 Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση συμμετείχαν 109 συνολικά εκπρόσωποι από τον Α’ και Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 97 εκπρόσωποι από τον Α’ Βαθμό (86 δήμαρχοι) και 12 από το Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Υψηλόβαθμη ήταν και η εκπροσώπηση από γερμανικής πλευράς, αφού μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι:
- Καθηγητής Dr. Norbert Lammert, πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου.
- Ralf Wieland, πρόεδρος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Βερολίνου.
- Frank Henkel, δήμαρχος και υπουργός Εσωτερικών & Αθλητισμού του κρατιδίου του Βερολίνου.
- Gerd Landsberg, γενικός διευθυντής της Ένωσης Γερμανικών Πόλεων και Δήμων.
- Joachim Bleicker, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
- Rogel Kehle, αντιπρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Πόλεων και Δήμων, πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων και συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος (Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη, Κοινωνικό Πρόσωπο των Δήμων, Τοπική Τουριστική Ανάπτυξη, Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων, Ενεργειακή Πολιτική στην Τ.Α., Επιχειρηματικότητα και Νεοφυείς Επιχειρήσεις).
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία:
- Να προβάλει το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα ως ευρωπαϊκό ζήτημα πρώτης γραμμής, επισημαίνοντας αφενός το μεγάλο βάρος της υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που έχουν κληθεί να σηκώσουν μέχρι σήμερα οι ελληνικοί Δήμοι, αφετέρου την ανάγκη να υπάρξει μια συνολική ευρωπαϊκή διαχείριση του ζητήματος, με ισότιμο τρόπο από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
- Να επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας ενός αυτοδιοικητικού μετώπου αλληλεγγύης μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών Δήμων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης που δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη καμία χώρα της Ε.Ε.
- Να θέσει το θέμα της δημιουργίας της ευρωπαϊκής κάρτας υγείας, που θα ενισχύει τη δημόσια υγεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα διασφαλίζει παράλληλα, την πρόσβαση όλων των πολιτών της Ευρώπης σε ένα μίνιμουμ παροχών υγειονομικής περίθαλψης.
- Να τονίσει την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση στις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γερμανικών Δήμων, προς όφελος των πολιτών.
Στο τέλος της Συνέλευσης υπογράφηκε η Κοινή Διακήρυξη από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον γενικό διευθυντή της Ένωσης Γερμανικών Πόλεων και Δήμων G. Landsberg , τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Δράμας Χ. Μαμσάκο και τον αντιπρόεδρο Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας, καθώς και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Βάδης - Βυρτεμβέργης, R. Kehle.
Με την υπογραφή της διακήρυξης οριοθετήθηκε η σημασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και υπογραμμίστηκε η στενή σύνδεση μεταξύ των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ των δύο χωρών.
Επιπροσθέτως, τέθηκε ο κοινός στόχος να εντατικοποιηθεί η περαιτέρω συνεργασία έως την επόμενη, την Έκτη Ελληνογερμανική Συνέλευση, που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2016.

 http://www.amarysia.gr/autodioikisi-sp-1990240879/68288-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου