Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΑΛΛΑ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

προσέξτε τους μεγάλους όγκους των πράσινων κλαδεμάτων και του "κακού" κόμποστ αριστερά στην φωτό που θάβονται

Μεγάλες ποσότητες κλαδεμάτων εξακολουθούν να θάβονται σαν  σύμμικτα απορρίμματα στον περιορισμένο χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής. Οι δήμοι της Αττικής στην μεγάλη τους πλειοψηφία εξακολουθούν να στέλνουν μεγάλες ποσότητες πράσινων κλαδεμάτων στον ΧΥΤΑ παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες. Δεν τους ενδιαφέρει αν πετάνε άπειρα χρήματα για να μεταφέρουν χρήσιμα υλικά όπως τα κλαδέματα στον ΧΥΤΑ για ταφή. Δεν τους απασχολούν τα  έξοδα μεταφοράς , τα  μεροκάματα, οι φθορές , οι συνδρομές  τα  αντισταθμιστικά και ένα σωρό άλλα.  Μιλάμε για πραγματική κατασπατάληση χρημάτων και φυσικών πόρων. Στην πραγματικότητα  μιλάμε για μεγάλη  γαϊδουριά. 
αυτές οι δυο βαθμίδες απέμειναν στην Α΄Φάση .
 
Η  Α΄ Φάση έχει πλέον ελάχιστους μήνες «ζωή». Εκτός από την Β΄  Φάση που θα ξεκινήσει το νέο έτος και θα κρατήσει 2 έως 3 χρόνια , επείγει πλέον να χωροθετηθουν και να κατασκευαστούν άμεσα οι νέοι ΧΥΤΥ στην Αττική.
Η κατάσταση είναι απολύτως οριακή. Η  ΠΟΕ –ΟΤΑ έχει επισημάνει από καιρό τον σοβαρό κίνδυνο της «κρίσης των σκουπιδιών»  στην Αττική και έχει καλέσει όλους του υπεύθυνους,  (Κυβέρνηση , Περιφέρεια , ΕΔΣΝΑ , Δήμους)  να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά.
Θ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου