Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Ασπρόπυργος: Σύλληψη για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντοςΣΧΟΛΙΟ dialogos.15 : Στο θριάσιο και τον Ασπρόπυργο γίνονται καθημερινά περιβαλλοντικά  εγκλήματα. Το μεγαλύτερο έγκλημα  από όλα και η ρίζα του κακού για πολλά απο αυτά τα εγκλήματα,  είναι βέβαια ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος συνελήφθη στον Ασπρόπυργο 37χρονος, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης εμπορίας φορτηγών και ανταλλακτικών μηχανημάτων, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, που κατηγορείται για τις ίδιες παραβάσεις.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε χώρο οικοπέδου έκτασης 2 στρεμμάτων, στον Ασπρόπυργο, εντός του οποίου δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη επιχείρηση, διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη εναπόθεση σε μη στεγανοποιημένο έδαφος μεγάλου αριθμού μεταλλικών μερών οχημάτων, καθώς και κινητήρων.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν υγρά απόβλητα από ψυκτικά υγρά, αναμεμειγμένα με λάδια μηχανής.

Η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών και υγρών αποβλήτων στο έδαφος, προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος με κίνδυνο την ρύπανση του εδάφους και του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου