Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Στο Δικαστήριο της Ε.Ε. παραπέμπεται η Ελλάδα λόγω των λυμάτων στον κόλπο της Ελευσίνας



Πρόστιμα εις βάρος της χώρας μας προτείνει η Κομισιόν
Στο Δικαστήριο της Ε.Ε. παραπέμπεται για ακόμη μία φορά, η Ελλάδα, λόγω της ελλιπούς επεξεργασίας λυμάτων στον κόλπο της Ελευσίνας.

Μάλιστα, η Ελλάδα είχε καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση και πριν 11 χρόνια. Ωστόσο, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το πρόβλημα παραμένει και παρέπεμψε εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο, προτείνοντας μάλιστα την επιβολή προστίμων.
Συγκεκριμένα, προτείνει την επιβολή ημερήσιου προστίμου 34.974 ευρώ, από την ημέρα έκδοσης της απόφασης έως την ημέρα συμμόρφωσης της Ελλάδας.
Το 2004, το Δικαστήριο της Ε.Ε. είχε αποφανθεί ότι  η Ελλάδα παραβίασε το κοινοτικό δίκαιο λόγω της πλημμελούς συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων στον κόλπο της Ελευσίνας.
Η Επιτροπή επανέρχεται και σημειώνει ότι ως σήμερα δεν υπάρχουν κατάλληλα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, κάτι το οποίο συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου, τα εσωτερικά ύδατα και το θαλάσσιο περιβάλλον.
Προσθέτει, επίσης, ότι το ποσοστό συλλογής λυμάτων (μόνο το 28% αποχετεύεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία) δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν καθόλου από τον Ιούλιο του 2012, όταν τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
- See more at: http://left.gr/news/sto-dikastirio-tis-ee-parapempetai-i-ellada-logo-ton-lymaton-ston-kolpo-tis-eleysinas#sthash.XUUJdh43.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου