Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ Ο ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.

Η ΦΩΤΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΔΚΝΑ ΤΟ 2012 
ΣΧΟΛΙΟ: με τον Θέμη τον Μπαλασόπουλο είχαμε δεδομένες συνδικαλιστικές και πολιτικές διαφορές αλλά και πολλούς κοινούς αγώνες ιδιαίτερα για τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι μόνο. Η συνεργασία μας δεν περιορίστηκε στις ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ .
Δώσαμε μαζί μεγάλες μάχες για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα στην διαχείριση των απορριμμάτων και την κατάργηση των ΣΔΙΤ. Δεν περιοριστήκαμε μόνο σε καταλήψεις και ανακοινώσεις αλλά επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε  προτάσεις για μια εναλλακτική διαχείριση με δημόσιο χαρακτήρα.  Στοχοποιηθήκαμε πολλές φορές από το λόμπι των σκουπιδιών και τα τσιράκια τους.
Εγώ,  με τις γνωστές  εμμονές μου ,  ξέρω πως έχουμε ακόμη πολύ μαλλί να ξάνουμε  και πως θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα από όποια θέση και να βρισκόμαστε. Ακόμα και τώρα που δεν είμαστε «μάχιμοι» συνδικαλιστές στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.  
Στο ταξίδι των συνδικάτων (και των σκουπιδιών) την Ιθάκη δεν της βρίσκεις ποτέ.  
Ως χαιρετισμό λοιπόν στον Θέμη Μπαλασόπουλο για την αποχώρηση του από την προεδρία  αντιγράφω τους τελευταίους στίχους από την Ιθάκη του Καβάφη.
Αυτοί οι στίχοι ήρθαν και στο δικό μου το μυαλό την ημέρα που παραιτήθηκα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.


Θωμάς Μπιζάς.
Η ΔΗΛΩΣΗ  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.


Μετά από δεκατέσσερα χρόνια παραμονής μου στη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου.

Είναι μία δύσκολη στιγμή για εμένα αλλά θεωρώ πώς είναι ο κατάλληλος χρόνος να παραδώσω την σκυτάλη στη νεότερη γενιά, καθώς ένας κύκλος έκλεισε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πώς αποσύρομαι από την ενεργό, όπως εμείς εννοούμε, δράση. Θα συνεχίσω να είμαι παρών στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μαζί θα ανταμώσουμε και πάλι στους δρόμους.

Δεκατέσσερα χρόνια από τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής λειτούργησα με αίσθημα ευθύνης και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον και μόνο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της.

Δώσαμε δύσκολες μάχες, συγκρουστήκαμε με μεγάλα συμφέροντα, καταφέραμε να λύσουμε προβλήματα, θέσαμε τις βάσεις για την επίλυση άλλων, ανακόψαμε την εφαρμογή επώδυνων μέτρων. Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Στον «πόλεμο» των μνημονίων η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μπήκε στο στόχαστρο. Εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος δέχθηκα συστηματικά επιθέσεις από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε., δέχθηκα τόνους λάσπης, λοιδορήθηκα. Άντεξα και αντέξαμε. Δεν το βάλαμε κάτω και καταστήσαμε την Ομοσπονδία μας την πιο δυναμική συνδικαλιστική οργάνωση στο χώρο του Δημοσίου. Καταφέραμε να μας φοβούνται και όχι να μας λυπούνται.

Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν χωρίς κόστος ή λάθη. Θα ήταν αφελής κάποιος αν πίστευε κάτι τέτοιο. Μέσα όμως από τα λάθη μας μάθαμε, γίναμε ακόμη πιο δυνατοί, πιο μαχητικοί. Κι αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.
Φεύγοντας από Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί λειτούργησα πέρα και μακριά από πολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες με γνώμονα μόνο το συμφέρον των εργαζομένων οι οποίοι για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Και βέβαια αποτελεί για μένα την μεγαλύτερη ικανοποίηση και τιμή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που μαζί πορευτήκαμε τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον κοινό στόχο, δείχνοντας εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου που είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία παράλληλη με μια εποικοδομητική αντιπαράθεση. 

Στη μακρά αυτή διαδρομή μου πιθανόν να στεναχώρησα ή να αδίκησα και κάποιους. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και τα αναγνωρίζω. Ζητώ συγνώμη γιατί κάποιες φορές λειτούργησα παρασυρόμενος και από την ένταση της στιγμής, στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων. Στη μακρά αυτή διαδρομή έκανα φίλους, αλλά και εχθρούς. Κρατώ όμως τους φίλους που είναι και η πολύ μεγάλη πλειοψηφία και στέκομαι με την συγκατάβαση της στιγμής απέναντι σε αυτούς με τους οποίους ψυχραθήκαν οι σχέσεις μας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το προσωπικό της Ομοσπονδίας μας που ήταν καθημερινά μαζί μου, πρόθυμο να βοηθήσει και δείχνοντας αρκετές φορές υπομονή και ανοχή στις μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες «παραξενιές» μου.

Επιθυμώ όμως από ΄δω και στο εξής όλοι μαζί, να στηρίξουμε το νέο Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, τον Νίκο Τράκα, στην εκτέλεση των καθηκόντων του σε μία κρίσιμη περίοδο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαι βέβαιος πως όπως εγώ έτσι και εκείνος, θα αγωνιστεί για το καλύτερο.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου