Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Δρομολογεί το ΠΕΣΔΑ το τέλος της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής;

Η Περιφέρεια Αττικής λέει σε όλους τους τόνους πως το νέο ΠΕΣΔΑ «δρομολογεί»  το τέλος της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα . Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη , αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
Για παράδειγμα : Αν είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε τον ΧΥΤΑ τότε δεν έχει λογική να αποφασίζουμε την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής που βρίσκεται στον ίδιο χώρο  κατά 200.000 τόνους (100.000 σύμμεικτα και 100.000 ΒΑΑ) .  Σε μια κλειστή ΟΕΔΑ το να λειτουργεί μια τέτοια θηριώδης  μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων είναι κάτι εντελώς ακατανόητο.
Πέρα όμως και από αυτό . Εμείς λέμε πως στο «δρομολόγιο»  θα πρέπει να περιγράφεται   η διαδρομή,  αλλά να περιγράφονται και οι χρόνοι και οι στάσεις και το τέρμα. Δεν αρκεί να λέμε πως αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε.
Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι λοιπόν.
Στην 288/2016 απόφαση  της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ σχετικά με τις παρατηρήσεις  των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για το ΠΕΣΔΑ, αναφέρονταν επί λέξη: «Για την αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμων αναγκών ήδη λειτουργεί το Β΄ κύτταρο Φυλής (30 μήνες υπόλοιπο)». Η απόφαση αυτή πάρθηκε πριν από 6 μήνες στης 22-6-2016.
Η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ τότε συνυπολόγισε τον χρόνο που χρειάζεται να γεμίσει ο χώρος που γίνεται σήμερα η απόθεση,  μαζί με τον χρόνο ζωής του χώρου που ήδη κατασκευάζεται,  δηλαδή στο Β3-Β6 κύτταρο που προορίζονταν να γίνει η μεγάλη μονάδα επεξεργασίας του «σχεδίου Σγουρού». Σωστά;
Δηλαδή λέμε πως μόλις γεμίσουν αυτοί οι δύο χώροι  ως τα τέλη του 2018,   η εγκατάσταση της Φυλής  δεν θα μπορεί πλέον να δέχεται σκουπίδια.
Αυτή είναι μια καθαρή περιγραφή του δρομολογίου προς το τέρμα  του ΧΥΤΑ.  Συμφωνούμε λοιπόν σε αυτό; 

Θ.Ε.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου