Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων για τα σκουπίδια .





Ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ περίμενε την έγκριση του ΠΕΣΔΑ (για να μην κινδυνεύσει η χρηματοδότηση) και τώρα θα ζητήσει την αρμοδιότητα από την Ρένα Δούρου για να εφαρμόσει το δικό του «άγνωστο» σχέδιο.
Την  Δευτέρα το απόγευμα θα γίνει συνάντηση μεταξύ της Ρένας Δούρου,  του κ. Πατούλη και του δήμαρχου Αθηναίων κ. Καμίνη και την Τετάρτη ο κ. Πατούλης θα δώσει συνέντευξη τύπου με θέμα : το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ.
Στο δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ ο κ. Πατούλης λέει πως «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε στην κα Δούρου τη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών του Λεκανοπεδίου».
Οι προθέσεις του κ. Πατούλη γίνονται ξεκάθαρες στο τέλος του δελτίου που λέει πως «θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και θα δώσουμε ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού εμείς λύση στο πρόβλημα».
Ο κ. Πατούλης περίμενε να γίνει η «δύσκολη δουλειά» που ήταν η ψήφιση του ΠΕΣΔΑ και τώρα θα ζητήσει να αναλάβει ο πρώτος βαθμός την διαχείριση .
Με τι σχέδιο κανείς δεν ξέρει. Σε όλη την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης του ΠΕΣΔΑ ο κ. Πατούλης δεν είπε απολύτως τίποτα και τώρα λίγες μέρες μετά την ψήφιση του ΠΕΣΔΑ θα δώσει συνέντευξη τύπου να πει τις θέσεις του.
Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την συνάντηση της Δευτέρας και την συνέντευξη της Τετάρτης και θα τα ξαναπούμε. 


 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη & Δημάρχων της Αττικής για το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, 12 το μεσημέρι,
Γραφεία Κ.Ε.Δ.Ε., 3ος όροφος  (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8)

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης και Δήμαρχοι από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, θα παραθέσουν Συνέντευξη Τύπου την προσεχή Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στις  12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. ( Ακαδημίας και Γενναδίου, Aίθουσα Συνεδριάσεων,     3ος όροφος ).
Αντικείμενο της συνέντευξης είναι το περιεχόμενο του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής, που εγκρίθηκε πρόσφατα με αμφίβολης νομιμότητας διαδικασία, από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Στη συνέντευξη θα παρευρεθούν και έγκριτοι επιστήμονες, γνώστες του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκειμένου να αναδειχθούν στο σύνολό τους οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και υγειονομικές πτυχές ενός θέματος, που αφορά τη ζωή 5.000.000 πολιτών του Λεκανοπεδίου.
Με αφορμή τη διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου είναι μια «βόμβα», που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Εξαιτίας των ερασιτεχνισμών και των ιδεολογικών εμμονών της κας Δούρου και της παράταξης που διοικεί την Περιφέρεια Αττικής, χάθηκαν 2,5 χρόνια. Ενώ χάθηκαν κι άλλα δέκα τουλάχιστον χρόνια από την ακύρωση του σχεδιασμού, που είχε ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση Σγουρού.
Η Αττική δεν έχει την πολυτέλεια για άλλο χαμένο χρόνο. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε στην κα Δούρου τη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών του Λεκανοπεδίου.
Αφενός γιατί δεν σέβεται τη γνώμη μας και προωθεί το σχέδιο της με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και διαδικασίες. Αφετέρου, γιατί δεν προωθεί καμία ουσιαστικά λύση στο πρόβλημα, αφού ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων παραπέμπει σε ένα θολό κι αβέβαιο μέλλον την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής. Σε εξίσου θολές κι αβέβαιες γεωγραφικές περιοχές, με ακόμη πιο θολή, αβέβαιη και ενδεχομένως ανύπαρκτη χρηματοδότηση.
Η κα Δούρου με την πολιτική της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οδηγεί την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα μας αναγκάσει είτε να στέλνουμε τα σκουπίδια μας στην Κίνα, είτε να ζούμε με αυτά στα πεζοδρόμιά μας.
Δεν θα αφήσουμε να χαθεί άλλος χρόνος και δεν θα επιτρέψουμε οι ερασιτεχνισμοί κάποιων, να υποβαθμίσουν τις ζωές μας. Θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και θα δώσουμε ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού εμείς λύση στο πρόβλημα. Όσοι Δήμαρχοι στηρίζουν το σχεδιασμό της κας Δούρου, για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας ή για να αποσπάσουν ως «αντίδωρο» μερικά εκατομμύρια ευρώ για έργα στις πόλεις τους, εγκληματούν άθελά τους, σε βάρος των τοπικών τους κοινωνιών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου