Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΟΧΙ της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ για την WATT ! Δικαίωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ !



Η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ στην συνεδρίασή της στις 2/12 δεν γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Τροποποίηση υφιστάμενου ΚΔΑΥ και επέκτασή του με μονάδα βιολογικής επεξεργασίας για βιοξήρανση στερεών απορριμμάτων και παραγωγή-τυποποίηση SRF/RDF» στη θέση Σκαλιστήρι του Δ. Φυλής Ν. Αττικής» της εταιρείας WATT AE.
Την υπόθεση της WATT στην εγκατάσταση της Φυλής την ανέδειξε πρώτη η ΠΡΩΣΥΝΑΤ που έκανε και  τις καταγγελίες για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες της WATT και την τεκμηρίωση κατά της  Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της προτεινόμενης μονάδας.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ «έφερε»  το θέμα της WATT σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της δυτικής Αθήνας και της Αττικής  αλλά και  στο περιφερειακό συμβούλιο και στον πρόεδρο της Βουλής και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Παρά την αφωνία του δημοτικού συμβουλίου της Φυλής το οποίο δεν παρενέβη καν στην δημόσια διαβούλευση παρ΄ ότι η WATT βρίσκεται εντός της ΟΕΔΑ και σε χώρο που ανήκει στον δήμο Φυλής και παρά την γαργάρα διαφόρων παραγόντων  της Δυτικής Αττικής,  η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ τελικά  γνωμοδότησε αρνητικά  για την Μ.Π.Ε. του έργου.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί  πρώτη δικαίωση των προσπαθειών του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και της ΠΡΩΣΥΝΑΤ.
Η πλήρης δικαίωση θα έρθει αν  μετά τις γνωμοδοτήσεις του ΕΔΣΝΑ και του Περιφερειακού Συμβουλίου,  αποφανθούν αρνητικά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Περιβάλλοντος.
Σε κάθε περίπτωση όμως η συμβολή του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σε αυτήν την υπόθεση δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί από κανένα.
 Η πίεση που άσκησε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προς τον ΕΔΣΝΑ αλλά και προς όλες τις αρμόδιες αρχές έχει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και είναι βέβαιο πως αυτή η επιτυχία θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα των ανθρώπων του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για να απαλλαγεί η Φυλή από τον εφιάλτη των σκουπιδιών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου