Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Να κλείσει τώρα η χωματερή λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής


ΣΧΟΛΙΟ: ο κ.  Τσουμπρής και το ΚΚΕ πρέπει να καταλάβουν  πως οι χωματερές δεν κλείνουν με ανακοινώσεις αλλά με μαζικούς αγώνες. Με τις ανακοινώσεις δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. 
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα είναι οι πολίτες που δίνουν μαχητικό παρών στα περιφερειακά συμβούλια και όχι αυτοί που κάθονται στα κομματικά τους γραφεία και γράφουν ανακοινώσεις. 
Ξαναρωτάμε: γιατί ο δήμαρχος Πετρούπολης που ανήκει στο ΚΚΕ δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κινητοποίηση για το κλείσιμο της Φυλής; Γιατί το σωματείο εργαζομένων του δήμου Φυλής που ανήκει στο ΠΑΜΕ δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κινητοποίηση για το κλείσιμο της χωματερής;  Πρόκειται για  τυχαία αμέλεια ή για συνειδητή επιλογή;
Στα περιφερειακά συμβούλια η απουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ βγάζει μάτι.  Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις νουθεσίες και τις δηλώσεις ότι τάχα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάποιων ανύπαρκτων  αγώνων και ας  κινητοποιηθούν αν θέλουν πράγματι να σταματήσει το έγκλημα της Φυλής. 


                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια  ( πάνω από μισόν αιώνα  ) ο λαός  των  Άνω Λιοσίων , του Ζεφυρίου και των  γύρω Δήμων έδωσε σκληρούς αγώνες για να φύγει  η χωματερή. Συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ που έστελνε  το κράτος «φάγαμε» ξύλο «φάγαμε» δακρυγόνα,  αλλά η χωματερή παραμένει ακόμη στη θέση της.

Οι δημοτικές παρατάξεις που στήριζε το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Στους αγώνες αυτούς έπαιρναν μέρος κατά καιρούς και διάφοροι παράγοντες Δήμαρχοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι, κ.α., έβγαζαν και φωτογραφίες, έδιναν και υποσχέσεις πως η χωματερή θα φύγει μαζί και η κ. Δούρου πριν γίνει περιφερειάρχης. Όταν παίρνανε όμως τα αξιώματα τα ξέχναγαν όλα.
Χωματερή τέλος έλεγε η κ. Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, τώρα όμως που είναι περιφερειάρχης και μάλιστα κυβερνητική, υπογράφει  μακροχρόνιες συμβάσεις ( 6 χρόνια )  για τον αποτεφρωτήρα  ιατρικών αποβλήτων. Αυξάνει κατά 200.000 τόνους σε  350.000 τόνους το  χρόνο δηλαδή του ΕΜΑΚ ( εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης ).
Και η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνεί με την  παραμονή της χωματερής στη Φυλή.
Η τοπική οργάνωση  του  ΣΥΡΙΖΑ  στο Δήμο μας όπως  και η δημοτική τους παράταξη κάνουν τάχα πως διαφωνούν. Για τα μάτια του κόσμου κάνουν και ψευτοκινητοποιήσεις! Βλέπετε άλλο το κόμμα άλλο η κυβέρνηση!!!! Ώμως ούτε μπορούν ,ούτε  θέλουν να συγκρουστούν με τους υπεύθυνους για την παραμονή της χωματερής, την κυβέρνηση  και την περιφερειάρχη του  ΣΥΡΙΖΑ  την κ. Δούρου.
Στην ίδια ρότα με τους προηγούμενους, και η σημερινή διοίκηση του   κ. Χρήστου Παππού , δεν κάνουν το παραμικρό  για την απομάκρυνση  της χωματερής. Μόνο λόγια  για να κοροϊδεύει τον κόσμο.
Γιατί φέρονται  έτσι ;
Γιατί έχει  φροντίσει  ο  ΕΔΣΝΑ, που έχει την ευθύνη για την χωματερή με πρόεδρο τον κάθε φορά περιφερειάρχη να «εξαγοράζει»  τις Διοικήσεις των πρώην δήμων  Φυλής, πριν και τον ενιαίο Δήμο Φυλής  σήμερα με τα περίφημα αντισταθμιστικά , 36.200.000 ευρώ πήρε ο δήμος Φυλής το 2015.
Από το 1991 μέχρι και το 2014 οι πρώην Δήμοι Φυλής πήραν συνολικά 635 εκατ. Ευρώ.
Εννοείτε, πως αυτά τα ποσά δίνονταν για να αντισταθμίζουν την ζημιά που πάθαιναν οι κάτοικοι της περιοχής με τις αρρώστιες, με την βρώμα και την υποβάθμιση της περιοχής.
Αλήθεια πόσο αντισταθμίζεται η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας!
Τα Άνω  Λιόσια και ο Δήμος Φυλής συνολικά θα μπορούσε  να είναι πόλη πρότυπο, και όχι να θυμίζει κρανίου τόπο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής  όπως και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, αναρωτιούνται που πήγαν και που πάνε όλα αυτά τα τεράστια ποσά ;
Παρά τα τεράστια ποσά που δόθηκαν σαν αντισταθμιστικά, οι προηγούμενες Διοικήσεις του πρώην Δήμου των Άνω Λιοσίων καταχρεοκόπησαν το Δήμο, για να φτάσουμε στη  περίφημη  ρύθμιση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  για 2.188 χρόνια, όταν ο κοσμάκης χάνει το μαγαζί του και το σπίτι του  και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τις 100 δόσεις.
Πριν το καλοκαίρι ο Δήμαρχος και άλλοι παράγοντες του Δήμου, επισκέφθηκαν στο Ισραήλ την πρώην χωματερή  που έχει γίνει  ανάπλαση.
Προτείνει  να κάνει ο  Δήμος το ίδιο στην χωματερή Φυλής.
Χωρίς  να κλείσει όμως η χωματερή.  Ουσιαστικά καλλιεργούν αυταπάτες:
Να όπου νάνε θα κλείσει, και ούτε λίγο ούτε πολύ θα γίνει παράδεισος!
Χώρια του ότι έχουμε νέο γύρο υποσχέσεων ότι θα βρει κόσμος δουλειά, νέο εμπόριο ελπίδας!
Όταν λειτουργήσουν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων, και όταν  λειτουργήσει η χωματερή μόνο για τις ανάγκες του Δήμου!
      Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής   απαιτεί  εδώ και τώρα να κλείσει η χωματερή για ΟΛΟΥΣ.
Να σταματήσει και κάθε δραστηριότητα και να μεταφερθούν μακριά από  κατοικημένες περιοχές, ο αποτεφρωτήρας και το ΕΜΑΚ.
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πως ο Δήμος θα κάνει αποκατάσταση, μάλλον μπίζνες βλέπουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής   προτείνει την αποκατάσταση να την κάνει ο ΕΣΔΝΑ με κρατικά κονδύλια, γιατί  έχει την τεχνογνωσία  από την αποκατάσταση στο Σχιστό.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα,  τους κατοίκους  του Δήμου μας να συνεχίσουν τον αγώνα για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
          Να κλείσει άμεσα και οριστικά ο «ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ», να μετεγκατασταθεί, σε κατάλληλη και εκτός  Θριασίου θέση, ο αποτεφρωτήρας των μολυσματικών, να αρχίσει άμεσα η απορρύπανση και περιβαντολογική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα να εκπονηθεί πλήρης επιδημιολογική μελέτη, που θα περιλαμβάνει τους κατοίκους και τους εργαζομένους της χωματερής.
Να απαγορευθεί κάθε δραστηριότητα διαχείρισης  αποβλήτων στην περιοχή.
Να αναζητηθούν εκτός Θριασίου, χωρίς τον αποκλεισμό και εκτός Αττικής περιοχών,  στο πλαίσιο μιας δίκαιης διαπεριφερειακής συνεργασίας.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Δημήτρης Τσιουμπρής 
Δημοτικός Σύμβουλος

1 σχόλιο:

  1. Ποιες είναι οι αληθινές κινητοποιήσεις του ΚΚΕ για τη χωματερή; Ποιες οι προτάσεις του; Που προτείνει να γίνουν οι νέοι χώροι ΧΥΤΥ; Γιατί ψήφισε λευκό στην 1η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή