Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Για το σκάνδαλο των αντισταθμιστικών και αυτούς που «ζουν ανάμεσα μας» ..





Για τα σκανδαλώδη αντισταθμιστικά  στον δήμο Φυλής έχουμε γράψει πολλές φορές . Τα αντισταθμιστικά αυτά δεν δόθηκαν  για έργα και προγράμματα περιβαλλοντολογικής αποκατάστασης όπως λέει ο σχετικός νόμος,  αλλά για εξαγορά συνειδήσεων προκειμένου να μην υπάρχουν κοινωνικές αντιστάσεις για το έγκλημα της χωματερής.  
Ο Δήμος Άνω Λιοσίων από το 1993 έως το 2001 εισέπραξε ως αντισταθμιστικά 51.150.903.958 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές και από το 2002 έως σήμερα,  ο ενιαίος Δήμος Φυλής  πάνω από 550.000.000 εκ. ευρώ χωρίς να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για το σκοπό που τα εισέπραξε.
Για να έχουμε και μια τάξη μεγέθους ο προϋπολογισμός  των δράσεων και των έργων για τον  ΠΕΣΔΑ Αττικής είναι και όλα 408.000.000 ευρώ !
 Δηλαδή ΟΛΟ  το ΠΕΣΔΑ  στοιχίζει 140.000.000 ευρώ λιγότερα  από όσα έχει εισπράξει μόνο ο δήμος Φυλής για αντισταθμιστικά  από το 2002 ως σήμερα!
Η Αττική θα μπορούσε να λύσει ΟΛΑ  τα προβλήματα  που αφορούν τα σκουπίδια ΜΟΝΟ από τα ποσά που έχει δώσει στην Φυλή τα τελευταία 15 χρόνια.
Τώρα βγαίνουν στο φως σκάνδαλα (που πρέπει να διερευνηθούν) και ονόματα στελεχών της  αυτοδιοίκησης (αιρετών αλλά και υπαλλήλων ) που είχαν μισθοδοτηθεί ή είχαν αμειφτεί ως «σύμβουλοι» κλπ,  από τον δήμο Άνω Λιοσίων και Φυλής.
Από τον δήμο Άνω Λιοσίων έχουν περάσει και έχουν αμειφτεί σύμβουλοι και παρασύμβουλοι που ζουν ανάμεσα μας που λέει και ο Λιακόπουλος αλλά  κρατούν το στόμα τους κλειστό.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός  ΞΕΝΙΟΣ ακούγεται πως έχει μοιράσει απίστευτα ποσά σε πολύ κόσμο σχετικό και άσχετο με το ραδιόφωνο και την δημοσιογραφία.
Την «χρυσή εποχή» του Παπαδήμα,  όταν εμείς αγωνιζόμαστε να κλείσει η Φυλή,  κάποιοι άλλοι έκαναν δουλειές με το διαφθορείο των Άνω Λιοσίων.
Δεν μιλάμε για τις ποδοσφαιρικές ομάδες , για τις χιλιάδες προσλήψεις, για τις απίστευτες δημοτικές επιχειρήσεις και τις διάφορες χορηγίες  .. Ατελείωτη διαφθορά,  βρώμα και δυσωδία.
Κανείς δεν δίνει λογαριασμό και κανείς δεν ξέρει που διάολο πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα .
Τώρα γιατί τα λέμε όλα αυτά αφού δεν ακούει κανείς;  Στου κουφού την πόρτα , όσο θέλεις βρόντα έλεγε η μανούλα μου.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Ένα από τα παλαιότερα κείμενα μου για το θέμα εδώ: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου