Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Ντροπή μας. Του Θωμά Μπιζά

Θα είναι ντροπή όλων μας αν επιτρέψουμε πειράξουν  την Ρούλα Φώτου.
Θα είναι ντροπή για όλους εμάς που μεγαλώνουμε παιδιά και εγγόνια στην δυτική Αθήνα αν επιτρέψουμε να χάσει την δουλειά της μια γυναίκα γιατί τόλμησε να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι εμείς που ζούμε κοντά στην χωματερή της Φυλής.
 Θα είναι ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα και για την αριστερά των δικαιωμάτων.
Απειλούν  μια γυναίκα απλά  γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί με τον συμβολικό στολισμό ενός δέντρου. 
Δεν τους πειράζουν οι 6.000 τόνοι σκουπίδια που πέφτουν κάθε μέρα στην χωματερή της Φυλής αλλά   τους πείραξαν τα 10 κουτάκια από  γάλατα που κρεμάστηκαν συμβολικά σε ένα  δέντρο .της πλατείας. Είναι χυδαίοι υποκριτές.
Η Ρούλα Φώτου κάνει  αυτό που θα  όφειλαν κάνουν οι ίδιοι σαν δημοτική αρχή,  αλλά δεν το τόλμησαν ποτέ  μην  τυχόν και χάσουν τα βρωμοαντισταθμιστικά από τα σκουπίδια.

Η γυναίκα αυτή κάνει αυτό που θα όφειλαν να κάνουν όλες οι μανάδες που μεγαλώνουν παιδιά  στην Φυλή. Αγωνίζεται να κλείσει η χωματερή της Φυλής  για  να μην μεγαλώσει το παιδί της δίπλα στις αρρώστιες  και την μόλυνση.
Η γυναίκα αυτή είναι παιδαγωγός σε παιδικό σταθμό και πλάθει παιδικές ψυχές .
Αυτές τις δασκάλες θα έπρεπε να τις τιμούν και όχι να τις διώκουν . Να τις έχουν  για πρότυπο τα παιδάκια που κάθονται πρώτη φορά σε θρανίο.
Την Ρούλα Φώτου την στοχοποίησαν επειδή είναι δημοτική υπάλληλος  και θεώρησαν πως είναι ένα  εύκολο θύμα.
Θέλουν να γονατίσουν μια εργαζόμενη δημοτική υπάλληλο  για να μην τολμήσει κανείς άλλος  να ξανασηκώσει κεφάλι.
Ξέρουν καλά τι κάνουν. Σχεδιάζουν νέες επεκτάσεις στην χωματερή  και νέα εργοστάσια σκουπιδιών  και για αυτόν τον λόγο τιμωρούν προληπτικά όποιον τολμά να αντισταθεί.
Πιστεύουν   πως αν τιμωρήσουν τώρα αυτήν την γυναίκα , όταν έρθει η ώρα που θα αποκαλυφθούν  τα σχέδια τους δε θα τολμήσει κανείς άλλος να διαμαρτυρηθεί. 
Η  συμπαράσταση στον αγώνα που δίνει τώρα αυτή η γυναίκα για να μην χάσει την δουλειά είναι χρέος όλων μας. 
Θα είναι ντροπή μας αν τους περάσει. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου