Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

επειδή τα γραπτά μένουν.. του Θωμά Μπιζά
Την Τρίτη το μεσημέρι το περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής θα εγκρίνει -κατά πάσα πιθανότητα- το νέο ΠΕΣΔΑ .
Παρά τις προσπάθειες μας στο τελικό κείμενο  που θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο  δεν θα  υπάρχει  η δέσμευση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής  με την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης .
Οι προσδοκίες που  δημιούργησε η απάντηση του ΕΔΣΝΑ στον δήμο  Ιλίου που μιλούσε για την Β΄ Φάση ήταν τελικά μάταιες. Από ότι φάνηκε τελικά,  αυτή η απάντηση ήταν ένα επικοινωνιακό τρυκ που σκοπό είχε να καθησυχάσει ορισμένους ανησυχούντες  δείχνοντας πως  ανεξάρτητα από το τι λέει το ΠΕΣΔΑ,  υπάρχει  πρόθεση  να κλείσει η Φυλή.
Όμως αυτά πλέον ανήκουν στην ιστορία. Σημασία έχει ότι αυτοί που δεν ήθελαν να υπάρξει δέσμευση για το κλείσιμο της Φυλής τελικά τα κατάφεραν.
Είναι βέβαιο πως από την επόμενη μέρα της ψήφισης του ΠΕΣΔΑ αυτοί οι ίδιοι θα κάνουν τα αδύνατα – δυνατά να αποφασιστεί η επέκταση της Φυλής για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας.
 Τώρα θα αρχίσουν να λένε πως πρέπει να επεκταθεί άμεσα ο ΧΥΤΑ για να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους μέχρι να χωροθετηθούν , να δημοπρατηθούν και να κατασκευαστούν οι  νέοι ΧΥΤΑ.
Τώρα θα τους πιάσει ο ξαφνικός πόνος για την κρίση των σκουπιδιών που φωνάζουμε εμείς τόσα χρόνια και θα ζητούν άμεση λύση με την επέκταση του ΧΥΤΑ. Το λόμπυ την ξέρει καλά  αυτή την δουλειά.  
Επειδή τα γραπτά μένουν , εγώ θα κάνω την πρόβλεψη πως ο ΧΥΤΑ Φυλής θα επεκταθεί μέσα στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.  
Μακάρι να μην δικαιωθώ , αλλά  δυστυχώς θα δικαιωθώ.(Εκτός και το κίνημα ανατρέψει προβλέψεις  και  σχέδια).     

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου