Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Διαρροή φορμαλδεΰδης στον Ασπρόπυργο από εταιρεία χωρίς άδεια μεταφοράς ή αποθήκευσης τοξικών


Διαρροή εύφλεκτου και τοξικού χημικού υλικού σημειώθηκε σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων  στον Ασπρόπυργο, όταν «έσκασε» στη γη δεξαμενή με φορμαλδεΰδη -η δεξαμενή (χωρητικότας 700 λιτρων) μεταφερόταν με κλαρκ.
Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής (έξι με δύο οχήματα) και συνεργείο περιβαλλοντικής εταιρείας και έριξαν χώμα και πριονίδι στο σημείο, προκειμένου να απορροφηθεί η ποσότητα του χημικού.
Όπως έγινε γνωστό, η Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κινητοποιήθηκε άμεσα και διενήργησε αυτοψία διαπιστώνοντας σημαντικές  περιβαλλοντικές παραβάσεις.
Όπως διαπιστώθηκε, η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά, όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Στις αποθήκες βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω μόλυνσης του περιβάλλοντος
 http://www.presspublica.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%AE-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B4%CE%B5%CF%8B%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου