Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Την Δευτέρα αποφασίζεται το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων του συντονισμού για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. (χάρτης πρόσβασης)

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 


Στην σύσκεψη  της Δευτέρας θα αποφασιστεί  το σχέδιο δράσης  της επιτροπής  μέχρι την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ.
Μετά και από το άνοιγμα της διαβούλευσης  για την ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την έγκριση του περιφερειακού σχεδίου από το οποίο κριθεί το αν θα διατηρηθεί το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική  με βάση την Φυλή και την Δυτική Αττική,  ή αν θα έχουμε ένα νέο μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης που θα βάζει τέλος και στον εφιάλτη της Φυλής. 

Υπενθυμίζουμε  τι είχε αποφασιστεί  στη τελευταια σύσκεψη στις 21/9/2016 :


·      Να επιδιωχθεί η δημιουργία ενός πλατιού μετώπου κοινωνικών δυνάμεων, χωρίς κομματικούς και ιδεολογικούς διαχωρισμούς, στο δυτικό κομμάτι της περιφέρειας, με βάση ένα πλαίσιο διεκδικήσεων, που επισυνάπτεται.
·      Για το σκοπό αυτό, να συγκροτηθεί ένα σχήμα συντονισμού των δράσεων των φορέων και των συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, με πρώτη «μαγιά» τους φορείς και τις συλλογικότητες που πήραν μέρος στη σύσκεψη της 21/9/2016 και αυτούς που δήλωσαν την υποστήριξή τους. Το σχήμα θα είναι διαρκώς ανοιχτό σε νέες συμμετοχές, θα λειτουργεί στη βάση της συναίνεσης και με «ανοιχτές» - δημόσιες διαδικασίες.
·      Να αναπτυχθούν δραστηριότητες σε όλους τους δήμους, όπως: παρεμβάσεις σε όλα τα δημοτικά συμβούλια για τη λήψη αποφάσεων, ενημέρωση μαθητών και γονιών, συγκεντρώσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, παρεμβάσεις σε ΜΜΕ, παραγωγή και κυκλοφορία επικοινωνιακού υλικού, παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία και στη Βουλή κλπ..
·      Σημαντικός σταθμός στις σχεδιαζόμενες δράσεις θα είναι η μαζική συμμετοχή στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, στις οποίες θα συζητηθούν οι νέοι σχεδιασμοί για τη διαχείριση των αποβλήτων.
Για να μπορέσουν να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω, καλούνται εκ νέου όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής:
·         Να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σχήμα του συντονισμού, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο  oxi.xyta.filis@gmail.com ή τηλεφωνώντας στα 6977093009 – 6948836189
·         Να συμμετάσχουν σε νέα σύσκεψη, στην οποία θα οριστικοποιηθεί η φυσιογνωμία του σχήματος συντονισμού και θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για τις δράσεις που θα γίνουν. Η νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (17ης Νοέμβρη και Μπουμπουλίνας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου