Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι μαλάκες οι Γερμανοί; (οργισμένο σχόλιο για τα ατυχήματα στον Ασπρόπυργο) του Θωμά Μπιζά.
Τον Μάρτιο του 2014 βρέθηκαν 98.040 τόνοι υδραργύρου αποθηκευμένοι  παράνομα σε εγκαταστάσεις εταιρείας  με έδρα   τον Ασπρόπυργο που ειδικεύεται  στον  τομέα της αποθήκευσης και διανομής προϊόντων που απαιτούν ειδικό χειρισμό .
Οι Γερμανικές αρχές αμέσως  έδωσαν στην δημοσιότητα το όνομα της εταιρείας  που έκανε την παράνομη διακίνηση υδράργυρου , (DELA GmbH RECYCLING SOLUTIONS ),   της αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας   και η διοίκησή της στάλθηκε κατηγορούμενη  στην Γερμανική Δικαιοσύνη.
 Οι Ελληνικές αρχές δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να μας  πουν το όνομα της εταιρείας που έβαλε σε κίνδυνο  την υγεία χιλιάδων ανθρώπων στην δυτική Αττική για να κερδοσκοπήσει.
Εχτές είχαμε και νέο περιστατικό στον Ασπρόπυργο με διαρροή εύφλεκτου και τοξικού χημικού υλικού που σημειώθηκε σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων   όταν «έσκασε» στη γη δεξαμενή με φορμαλδεΰδη -η δεξαμενή (χωρητικότητας 700 λίτρων) μεταφερόταν με κλαρκ.
Οι Ελληνικές αρχές και πάλι δεν δίνουν στην δημοσιότητα το όνομα της εταιρείας και περιορίζονται σε ανακοινώσεις για άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών  λέγοντας μας  ταυτόχρονα πως   τα 2/3 του περιεχομένου της δεξαμενής χύθηκαν στον ακάλυπτο χώρο της εγκατάστασης, και λόγω έκπλυσης με νερό διέρρευσαν στον παρακείμενο δρόμο αλλά και σε γειτονικό ρέμα !!
 Η άμεση ανταπόκριση συνίσταται στην παρέμβαση της  Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας και της   Αστυνομίας  που επενέβησαν διακόπτοντας την κυκλοφορία και έστρωσαν  απορροφητικό υλικό (άμμο και πριονίδι  στο οδόστρωμα).
 Ενημερωθήκαμε πως η  διαρροή σταμάτησε και δρομολογούνται ενέργειες για την αποκομιδή του απορροφητικού υλικού και την αποκατάσταση του χώρου από αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων με ευθύνη της ιδιοκτήτριας εταιρείας της αποθήκης, μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.
3 απορίες  έχουμε ..  
1.     Υπάρχει λόγος που οι Ελληνικές αρχές δεν δίνουν στην δημοσιότητα τα ονόματα αυτών των εταιρειών που κερδοσκοπούν  παράνομα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ανθρώπων στην δυτική Αττική;
2.     Έχει συλληφθεί ποτέ κανείς από τους ιδιοκτήτες αυτών των Εταιρειών για να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη; (αλήθεια  ξέρει κανείς που βόσκει αυτός ο Λαζόπουλος);
3.     Οι Γερμανοί  που έδωσαν αμέσως στην δημοσιότητα το όνομα της υπεύθυνης εταιρείας είναι μαλάκες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου