Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2016, «Ταξίδι #1: Επιστροφή στο Mέλλον»

Το «Σπούτνικ Festival 2016» είναι γεγονός και έρχεται στο Άλσος Γουδή στις 30/9 – 1/10 2016. Αφού τα πρώτα τεύχη του περιοδικού μας ταξίδεψαν και διαβάστηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, διοργανώνεται στην Αθήνα μια γιορτή αλληλεγγύης και συμμετοχής, μία γιορτή της ριζοσπαστικής αριστεράς που προβάλει ένα διαφορετικό μοντέλο ψυχαγωγίας, απέναντι στην εμπορευματοποίηση της διασκέδασης και του ελεύθερου χρόνου.

Καλλιτεχνικά δρώμενα και πολιτικές συζητήσεις θα εναλλάσσονται στο διήμερο του Φεστιβάλ, επιδιώκοντας να αποτελέσουν πόλο έλξης του νεανικού και όχι μόνο κοινού. Ένα Φεστιβάλ γεμάτο εκθέσεις, ιστορικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες και διαφορετικές γεύσεις ανά τον κόσμο. Οι πολιτικές συζητήσεις στοχεύουν να ανοίξουν την συζήτηση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο, για την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η νεολαία σήμερα και τα μπορεί να κάνει για να την αλλάξει.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα σε νέους και νέες, καλλιτέχνες, ομάδες και δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να εκθέσουν τα έργα τους στο χώρο του. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης νέων που σκέφτονται και δρουν συλλογικά, lgbtqi συλλογικοτήτων, συνεταιριστικών εγχειρημάτων και μεταναστευτικών ομάδων.
Το σπούτνικ απογειώνεται στις 30/9 με προορισμό ένα κόσμο που μας χωράει όλους και όλες.

Από τις μουσικές σκηνές του Φεστιβάλ θα περάσουν:
Ελένη Βιτάλη, Πετρολούκας Χαλκιάς, Χειμερινοί Κολυμβητές, Ρεμπετιέν, Μιχάλης Δέλτα, Gravitysays_i, Τα παιδιά της παλαιότητας, Δημήτρης Μυστακίδης, Μπάμπης Παπαδόπουλος και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα...

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αναλυτικές δημοσιεύσεις ολόκληρου του προγράμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου