Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Φυλής: ΠΟΛΛΑ τα ερωτηματικά...

 
Μετά από επτά ημέρες (!) και όχι από τον αρμόδιο (Δήμος Φυλής), αλλά από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής, “ήρθε” η “επιβεβαίωση”  του αποκλειστικού ρεπορτάζ του epoli.gr για τον σοβαρό τραυματισμό συμβασιούχου του Δήμου εν ώρα εργασίας, όταν έπεσε από το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαινε, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται, μέχρι και σήμερα, με καταστολή, στην Εντατική του «Θριάσιου», φέροντας σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Με σημερινή ηλεκτρονική επιστολή του Σωματείου, προς το epoli.gr, "επιβεβαιώνεται" - ήδη το epoli.gr το είχε επιβεβαιώσει με τηλεφωνικές επικοινωνίες μ' όλες τις συνδεόμενες με το εργατικό ατύχημα πηγές - το τραγικό γεγονός, για τον άτυχο 58χρονο «ωφελούμενο» (τραγική χρήση του όρου που χρησιμοποιείται σε Προγράμματα...) του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας», με τα ερωτηματικά, όμως, να παραμένουν πολλά:

Α) Γιατί ο Δήμος Φυλής δεν έχει απαντήσει έως και την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο (Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, 16:50), στην επώνυμη επικοινωνία του epoli.gr, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 το πρωί, όταν και πληροφορήθηκε το γεγονός, ζητώντας την επιβεβαίωση, αλλά και τη θέση της Δημοτικής Αρχής ως όφειλε, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ή έστω εκδώσει μία σχετική με το συμβάν ανακοίνωση; 
Β) Έχει δηλωθεί ή όχι… ο τραυματισμός του 58χρονου, ως εργατικό ατύχημα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Κι αν ναι… πότε έγινε;
Γ) Κυριότερα, γιατί επέβαινε ως πλήρωμα σε απορριμματοφόρο, «ωφελούμενος» της Κοινωφελούς, ενώ σαφώς απαγορεύεται από σχετική εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας;
Επίσης, για την ακρίβεια του ρεπορτάζ, επισημαίνονται τα εξής:
  • Βάσει της ΚΥΑ για την «Κοινωφελή Εργασία», υπεύθυνος για την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων ανέργων στα Προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας», είναι ο επιβλέπων Φορέας, εν προκειμένω ο Δήμος Φυλής.
  • Εγκύκλιος του Υπ. Εργασίας, ρητά επισημαίνει πως, απαγορεύεται η απασχόληση ωφελουμένων των Προγραμμάτων «Κοινωφελούς Εργασίας» σε απορριμματοφόρα Δήμων.
  • Οδηγία της ΚΕΔΕ, προς όλους του Δήμους της Χώρας, τονίζει να μην απασχολούνται εργαζόμενοι της "Κοινωφελούς" σε απορριμματοφόρα.
  • Υπάρχουν τρεις εγκύκλιοι της Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγείας των συμμετεχόντων στα Προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας».
  •  http://www.epoli.gr/ergatiko-atyxima-dimo-fylis-polla-erwtimatika-a-85982.html#.V9F8gkn3EwY.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου